Stort og småt fra min verden

Stort og småt fra min verden

Forfatter: Jeg måtte bare skrive

NyhederPosted by Martin Davidsen Fri, September 07, 2018 17:57:34

Romanforfatteren og foredragsholderen Martin Davidsen har en stor passion for København og byens gamle kvarterer.

Vokset op i historiske omgivelser på Regensen, med udsigt til Rundetårn og helt tæt på byens pulserende liv har København på godt og ondt altid præget hans liv.

Altid nysgerrig, med snuden i gamle bøger, i dyb fascination over historiske begivenheder og personligheder vidste den i dag 50-årige forfatter ikke, at livet for altid skulle forandre sig, da han en vinterdag gik ind på et af byens antikvariater og helt tilfældigt fandt en lille bog.

Godt gemt og støvet ”opdagede” Martin Davidsen i den lille bog nemlig kaptajn Tobias Rens samt et mylder af andre mennesker, der levede, sultede, elskede og døde i København i det dramatiske krigsår 1659. Inspireret, og med en stærk indre følelse af at måtte skrive kunne Martin Davidsen ikke andet end at tage afsked med familien og Jylland og drage til København for at gøre Tobias Rens og hans tid levende.

Levende billeder

I en godt syv minutter lang Youtube-video https://youtu.be/qYFTaZXp3r4fortæller Martin Davidsen, hvorfor han i sin tid var tvunget til at skrive romanserien om Tobias Rens, der består af KONGENS BREV (2017), LØFTET (2017) og SKYGGERNES FYRSTE (2017) og fortsætter i DEN SKÅNSKE ARV, som er ved at blive skrevet nu.

”Det var som om bogen talte til mig,” siger forfatteren, som betegner ”Københavns borgere 1659,” der er skrevet af E. Marquard som sin yndlingsbog.

De faktiske historiske begivenheder under svenskekrigene og i tiden før og umiddelbart efter indførelsen af enevældet i 1660 krydrer Martin Davidsen med en spændingsmættet fiktiv fortælling om Tobias Rens og hans nære, der gennem krig og fred lever og lider som mænd og kvinder i dag – med glæder, sorger, fristelser, afsavn og stor kærlighed, der udfordres af både ydre og indre fjender.

Romanerne om Tobias Rens er udgivet af Forlaget Klim

Læs mere om forfatteren og Tobias Rens: http://www.martindavidsen.dk/

Yderligere oplysninger og kontakt til forfatteren:

http://martindavidsen.dk/kontakt/kontakt.html

  • Comments(0)//nyheder.martindavidsen.dk/#post2

Forfatter går til filmen

NyhederPosted by Martin Davidsen Sun, August 26, 2018 13:21:57

Martin Davidsen har mange flere historier i sig, end de historiske fortællinger han beretter om i sine romaner.

Derfor har han nu brugt sommeren på at lave filmoptagelser på Spøttrup Borg i i Nordjylland. Det er der kommet en 3 minutter og 54 sekunder lang video ud af, som er offentliggjort på Martin Davidsens Youtube-kanal.

Filmen "Spøttrup Borg" er den første af en række små film, hvor Martin Davidsen går i dybden med nogle af de steder og mennesker, der inspirerer ham. Den næste kommer til at handle om Rens' København.

Videoer kan uddybe

- Jeg kan med en video på kort tid fortælle om en baggrund for nogle af de mennesker eller steder, jeg skriver om i mine romaner - gå dybere - og med et enkelt klip få denne særlige historie uddybet, så seerne kan se sammenhængen mellem det, der engang var, og vores tid, forklarer han.

Der er ifølge Martin Davidsen gode historiere fra fortiden gemt alle vegne. De skal blot findes og fortælles, også dem, der måske er glemt. I romanerne er der nemlig ikke altid plads til hele fortællingen om et spændende sted eller person.

Den store sammenhæng

- Jeg elsker at fortælle om historie - gode historier - og skabe sammenhænge mellem vores tid og fortiden. I videoerne kan jeg dykke ned på en anden måde end på skrift og dermed måske også skabe en bredere interesse for netop dette særlige historiske sted eller skikkelse. Vi går jo med fødderne i historien - også historie, vi måske i dag har glemt og som vi går forbi uden at tænke over eller ane, hvorfor de står lige der. Det synes jeg er synd. Ting hænger sammen, vi er som mennesker af i dag skabt af summen af vores fortid. Videoerne kan hjælpe forståelsen af denne sammehæng på vej, fortæller Martin Davidsen.

Forfatteren og foredragsholderen håber, at mange vil klikke ind på Youtube-kanalen og se premierefilmen:

- Og så forhåbentlig måske også abonnere på siden, så man kan følge med, smiler han.  • Comments(0)//nyheder.martindavidsen.dk/#post1

Forfatter med lune og humor fejrer sin tredje roman i Haderslev

NyhederPosted by Martin Davidsen Mon, May 21, 2018 10:19:37
Kun sjældent bliver en ny dansk roman lanceret i Haderslev. Men det sker fredag den 1. juni, når forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsens tredje spændingsroman i Tobias Rens-serien udkommer.

I samarbejde med Hertug Hans Festival og Haderslev Museums- og Arkivforening fejres udgivelsen af Skyggernes Fyrste ved et offentligt arrangement i Hertug Hans Festivals store telt i Damparken i Haderslev klokken 15.30, og her er alle velkomne til at skåle forfatteren til med den nye roman og samtidig blive lidt klogere på fortiden.

Stor viden
Med lune og finurlighed vil Martin Davidsen nemlig i løbet af eftermiddagen dele ud af sin store viden om livet i Danmark for 350-400 år siden – og under overskriften ”Mand er ej ærlig, om ej han drikker” skildre, hvorledes alkohol satte sit præg på datidens Danmark.

Vand gjorde nemlig folk syge, og i stedet indtog både børn og voksne øl i så rigelige mængder, at stort set alle konstant gik rundt med en mindre brandert.

Hoffet holdt sig ikke tilbage. I Frederik III’s tid drak medlemmerne af kongefamilien hver to liter vin til måltiderne, og i udlandet blev danske konger sågar rost for deres drikkeevner.

Den store viden om 1600-tallets levevis indgår også i romanerne, hvor stamværtshuset Den Kække Gås spiller en central rolle for Tobias Rens. Her serveres nemlig Københavns bedste bryg, mener Rens og hans venner.


Tredje bind
Skyggernes Fyrste er den umiddelbare fortsættelse af Martin Davidsens debutroman, Kongens Brev, der blev lanceret på Nationalmuseet i marts 2017 og handler om indførelsen af enevældet. Løftet, bind to, skildrer kaptajnens oplevelser under svenskerkrigene 1657-1659 og blev præsenteret af Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, ved ruinerne af Københavns Slot – under Christiansborg Slot - 1 november 2017.

Den nye roman tager afsæt i den politisk dybt usikre periode lige efter enevældets indførelse i oktober 1660. Kaptajn Rens bliver her viklet ind i en mordefterforskning, der får dramatiske konsekvenser for ham selv. Læserne føres i Skyggernes Fyrste helt ind i de ”forbudte rum” – Frederik III’s kunstkamre på Københavns Slot, der danner grundlaget for danske museers samlinger i dag.


Forfatteren, der bor i Helsingør, har holdt flere foredrag om 1600-tallets levevis i historiske foreninger rundt i Danmark samt på Kronborg.

Når han ikke skriver eller holder foredrag passer han sit arbejde som chef for museumsværterne på Nationalmuseet, og i den øvrige sparsomme fritid lever han sin passion for historie ud som Ridder Martin på historiske festivaller og markeder i ind- og udland. Lanceringen på dagen er derfor også lagt i Sønderjylland, fordi Martin Davidsen som Ridder Martin sammen med sine svende igen i år beriger Haderslev med sin tilstedeværelse under Hertug Hans Festival.

Der er gratis adgang til teltet, drikkevarer kan købes i baren til en billig skilling. Forfatteren vil selvsagt også være klar til at signere bøgerne.

Man kan læse meget mere om Martin Davidsens forfatterskab og hans romaner på www.martindavidsen.dk  • Comments(0)//nyheder.martindavidsen.dk/#post0